Familie

I denne kategori finder du oplæg som omhandler familien set med donorbarnets øjne.

 • ART babies


  Grundet travlhed med mit studie samt Covid-19 har bloggen på det seneste været alt for stille. Det beklager jeg!
  Der har dog været tid til at lille projekt, jeg nu har mulighed for at dele. Jeg deltog for nylig i et online interview med 3 andre ART børn og Urolog Kevin McEleny. Det er der komme ovenstående video ud af.

  Se også At Stifte Familie – Klik Her

 • Forfatter

  Så kom dagen endelig! Efter lang tid undervejs er min bog nu udgivet.

  Donorbarn – Et ønskbarn, handler om min egen opvækst som donorbarn. Hele min historie – fra mine forældres lang kamp for at skabe en familie, til mine teenage tanker om at være donorbarn.
  I bogen optræder også eksperter med råd og viden om fertilitet, parforholdet og donorbørn.

  Du kan købe bogen som ePub til 179,95,- via dette link – Køb nu

  Hvorfor og hvad

  Jeg vil gerne dele min historie om at være donorbarn. Jeg er sygeplejerske og under studiet gik det op for mig, at min og min families erfaringer måske kan komme andre til gode.

  I dag har mine forældre tre børn, der alle er kommet til verden ved hjælp af fertilitetsbehandlinger.
  Ligesom mange andre danske par havde de svært ved at få børn. Op mod hvert 10. barn kommer til verden ved hjælp af fertilitetsbehandlinger.

  Jeg har inviteret førende danske læger og psykologer til at sætte min personlige historie i perspektiv med deres viden om fertilitetsbehandling, valg af donor, parforhold og familieliv.
  Læs bogen som et indspark i debatten om brug af donorer, og hvad det kan betyde for de børn, der kommer ud af fertilitetsbehandlinger med donor.

  Køb nu

 • At stifte familie


  Jeg er fra tid til anden blevet spurgt ind til det, selv at skulle stifte familie. Spurgt om jeg har gjort mig tanker om dette, i forbindelse med at jeg er donorbarn.
  Det er selvfølgelig noget jeg har tænkt over fra tid til anden. Jeg vil i dette indlæg dele nogle af mine tanker.

  Biologi

  Min mor er klinisk genetiker. Dette vil sige, at hun ved en helt del om arvelige sygdomme. Jeg har ofte talt med hende om hendes arbejde, og jeg ved, at det ikke altid er en fordel at vide for meget om genetikken. Det kan være anledning til stor sorg og bekymring, som i nogle tilfælde aldrig kommer til ret i praksis.
  Som donorbarn kender jeg jo kun til 50% af min biologi. Dog er de resterende 50% testet for flere sygdomme end det meste af den øvrige befolkning. Jeg tænker at det statistisk set give mig lidt bedre odds end de fleste.

  (mere…)
 • Barnets bog

  Barnets bog

  I har tidligere fortalt om den Barnets bog som jeg kalder den bog mine forældre lavede til mig. Det var en bog som fortalte hvor mine forældre var nødt til at få hjælp til at få børn. Bogen var også en tydelig kærlighedserklæring til mig. Det er en bog vi flittigt læste fra jeg var helt lille og den blev anledning til mange gode snakke og spørgsmål om min status som donorbarn.
  Bogen har derfor været utrolig vigtig for både mig og min familien, og muligvis en af grundende til mit afslappede forhold til det at være donorbarn.
  Da jeg ønsker dette ukomplicerede forhold for alle andre donorbørn indgik jeg i et samarbejde om, at udvikle en prototype af min bog. En til alle dem som gerne ville lave en sådan bog men ikke ved hvor de skal starte og slutte.
  Derfor har vi nu givet alle jer muligheden for at lave jeres egen Barnets bog Her.
  Den er udarbejdet med udgangspunkt i den bog mine forældre lavede og jeg håber den kan være en hjælp og støtte i familier rundt omkring – ligesom den var i min.

  Hele projektet er også blevet til hjemmesiden www.donor-barn.dk, hvor jeg også bidrager med et interview om at være donorbarn.

  Læs også De Blanke Felter

  Knus Emma

 • Dr Larisa Corda

  Jeg har for nylig været gæsteblogger hos Dr Larisa. Her skriver jeg lidt om mine oplevelser og erfaringer som donorbarn af en anonym sæddonor. Indlægget hedder; “How I felt growing up as a donor child”, og er skrevet på engelsk.
  Hendes hjemmeside byder på alverdens information og råd angående fertilitet, sundhed og graviditet og er uden tvivl et besøg værd!

  Se også mit interview med Cryos – Klik Her

 • Ensom

  Dette er mit første blogindlæg, hvor jeg fortæller om negative følelser i forbindelse med at være donorbarn. Indlægget handler om, hvordan jeg til tider har følt mig ensom.

  Jeg var verdens mest ønskede barn. Mine forældre kæmpede i 6 år for at få mig, og jeg var et lille mirakel. Det sidste æg, som havde være frosset flere måneder og bare skulle “ryddes op”, som min mor siger. De havde mistet håbet og var næsten igennem godkendelsen til adoption. Men så kom jeg. Derfor fik jeg også en særlig opmærksomhed og benovelse fra mine forældre som baby.
  Der gik 22 måneder og så kom tvillingerne til verden. Ikke nok med at de var to, er de også min fars biologiske børn. Dette skyldes den dengang nye ISCI-metode.

  Jeg var meget jaloux over nu at skulle dele opmærksomheden!

  Mine forældre har aldrig gjort forskel på os. I deres øjne er vi alle lige meget deres børn. Vi var meget gamle før tanken om, at vi var halvsøskende, slog os for første gang. Det skyldes nok, at det aldrig har føltes sådan.

 • Familien som begreb

  I lyset af de seneste dages tragiske begivenheder, minder jeg mig selv om at huske at være taknemmelig for mig og min familie.

  Familien er noget der altid har været der. Man glemmer let at sætte pris på det, lige indtil man mister eller ikke selv kan stifte en.

 • Anonym eller åben

  Der er en del debat omkring, hvorvidt det fortsat skal være muligt, at gøre brug af anonyme sæddonorer. Jeg vil i dette indlæg indvie jer i mine tanker og erfaring. Jeg er selv donorbarn af en anonym sæddonor, da der dengang ikke var andre muligheder.

  Anonym = dårligt 

  Den generelle opfattelse i befolkningen er at anonymt er lig med noget dårligt. Vi vil gerne vide så meget som muligt om alt og alle, og at fravælge muligheden for dette er for mange utænkeligt.

 • Hvem er jeg?

  Lidt om mig 

  Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv. 
  Mit navn er Emma, jeg er 22 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger. Jeg læser lige nu til sygeplejerske og er halvvejs igennem uddannelsen. 
  Og når ja så er jeg donorbarn. 
  Jeg har altid vidst at jeg var donorbarn, og det har været noget jeg har fortalt åbent om siden jeg var helt lille. Min mor siger at jeg altid har følt at jeg havde en oplysningspligt hvad det angår. Måske har hun ret. I hvert fald er det netop det jeg vil fortælle om på denne blog. 

  Hvorfor jeg laver denne blog 

  Det begyndte for et års tid siden, hvor en veninde spurgte mig om min oplevelse af og erfaringer med det at være donorbarn. Hun og hendes kæreste planlagde at gøre brug af en sæddonor, men følte de stod med så mange ubesvarede spørgsmål.