At stifte familie


Jeg er fra tid til anden blevet spurgt ind til det, selv at skulle stifte familie. Spurgt om jeg har gjort mig tanker om dette, i forbindelse med at jeg er donorbarn.
Det er selvfølgelig noget jeg har tænkt over fra tid til anden. Jeg vil i dette indlæg dele nogle af mine tanker.

Biologi

Min mor er klinisk genetiker. Dette vil sige, at hun ved en helt del om arvelige sygdomme. Jeg har ofte talt med hende om hendes arbejde, og jeg ved, at det ikke altid er en fordel at vide for meget om genetikken. Det kan være anledning til stor sorg og bekymring, som i nogle tilfælde aldrig kommer til ret i praksis.
Som donorbarn kender jeg jo kun til 50% af min biologi. Dog er de resterende 50% testet for flere sygdomme end det meste af den øvrige befolkning. Jeg tænker at det statistisk set give mig lidt bedre odds end de fleste.

Man kan få lavet tests som kortlægger ens genom. Jeg ønsker ikke at kende alt til min genetik, særligt ikke inden jeg får børn.
Jeg er overbevist om, at det ville give anledning til utrolig mange skrupler og bekymringer. Som tingene er nu bekymrer jeg mig ikke ret meget om min biologi, og sådan vil jeg gerne blive ved med at have det.

Følelser

Jeg tænker dog også over, om børn potentielt kunne ændre mine tanker og følelser omkring min donor. At denne store livsbegivenhed og ændring kunne give mig nye behov. Kunne jeg dermed få en længsel efter at vide mere? Se om børnene have særlige træk både af sind og udseende som lignede hans?
På nuværende tidpunkt kan jeg ikke argumentere for, hvorfor det skulle ske. Jeg har jo hele tiden vidst at han var der og at jeg måske ligner ham. Men jeg har tænkt det som noget der var spændede og lidt specielt på den gode måde – Netop det der gjorde mig til mig.
Jeg vil slevfølgelig håbe, at jeg kan fortsætte med at være tilfreds og have dette syn på donor. Jeg kan heller ikke umiddelbart se, hvorfor det skulle ændre sig af at jeg selv fik børn. Dog har tanken strejfet mig, at tænk nu hvis! I så fald kan hele min tilgang til det at være donorbarn ændre sig.
Jeg finder forhåbentlig ud af det en dag.

… Et donorbarns tanker om at stifte familie …


Se også siden Barnets bog hvor det er muligt selv at lave en bog som den minde forældre lavede til dit eget barn – Klik her

Related Articles

Emma Grønbæk Donorbarn

Hvem er jeg?

Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv.
Mit navn er Emma, jeg er 24 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger.

Read More
Emma Grønbæk Donorbarn

Hvem er jeg?

Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv.
Mit navn er Emma, jeg er 24 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger.

Read More

Tabu

Først og fremmest har der i mange år været store hemmeligheder forbundet med donorbørn. Særligt hvis man i familien har ventet med at fortælle det til barnet. Venner og familie har måske kendt sandheden og har været bange for at afsløre den store hemmelighed.

Read More