Emma Grønbæk

At stifte familie


Jeg er fra tid til anden blevet spurgt ind til det, selv at skulle stifte familie. Spurgt om jeg har gjort mig tanker om dette, i forbindelse med at jeg er donorbarn.
Det er selvfølgelig noget jeg har tænkt over fra tid til anden. Jeg vil i dette indlæg dele nogle af mine tanker.

Biologi

Min mor er klinisk genetiker. Dette vil sige, at hun ved en helt del om arvelige sygdomme. Jeg har ofte talt med hende om hendes arbejde, og jeg ved, at det ikke altid er en fordel at vide for meget om genetikken. Det kan være anledning til stor sorg og bekymring, som i nogle tilfælde aldrig kommer til ret i praksis.
Som donorbarn kender jeg jo kun til 50% af min biologi. Dog er de resterende 50% testet for flere sygdomme end det meste af den øvrige befolkning. Jeg tænker at det statistisk set give mig lidt bedre odds end de fleste.

Man kan få lavet tests som kortlægger ens genom. Jeg ønsker ikke at kende alt til min genetik, særligt ikke inden jeg får børn.
Jeg er overbevist om, at det ville give anledning til utrolig mange skrupler og bekymringer. Som tingene er nu bekymrer jeg mig ikke ret meget om min biologi, og sådan vil jeg gerne blive ved med at have det.

Følelser

Jeg tænker dog også over, om børn potentielt kunne ændre mine tanker og følelser omkring min donor. At denne store livsbegivenhed og ændring kunne give mig nye behov. Kunne jeg dermed få en længsel efter at vide mere? Se om børnene have særlige træk både af sind og udseende som lignede hans?
På nuværende tidpunkt kan jeg ikke argumentere for, hvorfor det skulle ske. Jeg har jo hele tiden vidst at han var der og at jeg måske ligner ham. Men jeg har tænkt det som noget der var spændede og lidt specielt på den gode måde – Netop det der gjorde mig til mig.
Jeg vil slevfølgelig håbe, at jeg kan fortsætte med at være tilfreds og have dette syn på donor. Jeg kan heller ikke umiddelbart se, hvorfor det skulle ændre sig af at jeg selv fik børn. Dog har tanken strejfet mig, at tænk nu hvis! I så fald kan hele min tilgang til det at være donorbarn ændre sig.
Jeg finder forhåbentlig ud af det en dag.

… Et donorbarns tanker om at stifte familie …


Se også siden Barnets bog hvor det er muligt selv at lave en bog som den minde forældre lavede til dit eget barn – Klik her

Del blogindlæg:

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Læs mere

Related Posts

Ny Instagram

Just launched a brand new IG profile. I hope that you guys will take a look and maybe even follow. I plan on having some more content on the IG compared to my blog.

Ægdonation & en drøm om at blive mor

En personlig fortælling om oplevelsen af, hvordan grænsernes rykkes og følelserne løber af med en under et forløb i fertilitetsbehandling. Læs hvordan Becky og Matt’s 5 år i IVF behandling resulterede i ægdonation og 3 dejlige piger.

Forfølger faderskab

For Alex og hans kone var det ikke let at blive den familie, de altid havde drømt om. Dette kom som et chok for dem begge. Alex deler det mandlige perspektiv af infertilitet og forældre til et donor undfanget barn. Han deler sine erfaringer åbent og ærligt på Instagram.

Kan vi droppe politikken for en stund?

Kan vi droppe politikken for en stund?

Først og fremmeste er det vigtigt for mig at sige, at alt det jeg laver, ikke er med et politisk perspektiv. Det der driver mig, er det samme som driver mig som sygeplejerske, nemlig omsorg for andre og lysten til at hjælpe og, til tider lidt naivt, forhåbentlig gøre en forskel.

Et unika

Et unika – Hemmerligheder som gør os unikke.

Hemmerligheder som gør os unikke. Jeg var ikke ligesom alle andre, jeg var unik og unik var noget godt. En af de ting mine forældre, til mit store held, lykkedes med var at få mig til at føle mig virkelig særlig.

Dansk