Familien som begreb

Jeg interesserer mig for begrebet familie. Hvad er en familie og hvem er en del af den? Hvad skal der til for at man må kalde sig en familie og hvor meget betyder biologi i forhold til følelser?

I lyset af de seneste dages tragiske begivenheder, minder jeg mig selv om at huske at være taknemmelig for mig og min familie.

Familien er noget der altid har været der. Man glemmer let at sætte pris på det, lige indtil man mister eller ikke selv kan stifte en.

Er blod i virkeligheden tykkere end vand?

Jeg interesserer mig for begrebet familie. Hvad er en familie og hvem er en del af den? Hvad skal der til for at man må kalde sig en familie og hvor meget betyder biologi i forhold til følelser?

I dag findes der kernefamilier, sammebragte familier, solo mødre, 2 mødre eller fædre, regnbuefamilier, familier hvor børnene er adopteret, familier med plejebørn og mange flere..
Listen er lang, men hvad definerer en familie i dagens danmark?

En hurtig google søgning gav følgende

En familie er en en gruppe af enkeltpersoner der fortrinsvis forenes gennem slægtskab – både biologisk og gennem ægteskab.

Nøgternt set, som eksempelvis fra et socialantropologisk synspunkt, har familien både biologiske og sociale funktioner:
– Forplantning, at producere efterlevende og sikre slægtens fortsættelse.
– Socialisering, familien giver børnene den grundlæggende opdragelse og belærer dem om samfundets normer.

På mange måder synes jeg, at det er en meget gammeldags familieanskuelse at beskrive det som bestående af biologi og slægtskab. Egentlig kommer ordet familie af det latinske husstand, hvilket dækker over alle som bor i huset. Måske skal vi finde mere tilbage til denne definiton.

Hvad betyder familiebegrebet for dig?

For mig er familie mere følelser end biologi. Nok deler jeg ikke biologi med alle i min familie, men i mit hjerte er de 110% min familie. Biologien spiller ingen rolle og jeg elsker dem højt. Jeg fortæller dem det ikke ofte nok, men i dag vil jeg huske det.

Husker du at fortælle din familie at du elsker dem? Det er så vigtigt både for dig selv og for dem. Man ved aldrig hvad morgendagen bringer og det kan aldrig siges for meget.

Kærlighed herfra – Emma


Læs også oplægget de blanke felter hvor jeg skriver om genetik og at ligne sin familie – Klik Her

Share blog post:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

2 Responses

 1. Hvor er jeg dog glad for at du træder frem og sætter ord på de her, for nogen, svære emner. Og hvor har du dog ret! En familie er meget mere end biologi. Da jeg sad og læste ovenstående fik det mig til at tænke “hvordan kan det være at nogen påstår at familie er ren biologi, når de samtidig har en familie med deres kæreste. Vi er jo ikke biologisk forbundet med vores kæreste eller partner”
  Det er da skægt at nogen har så svært ved tanken om et donorbarn. Jeg mener jo at kærlighed danner en familie. <3
  Men endnu engang tak for dine tanker omkring det at være donorbarn, vi, min kæreste og jeg – vil bestemt fortælle vores fremtidige donorbørn om den rare mand der har hjulpet os. 🙂

  1. Hej Christina,
   Tusind tak fro din kommentar! Hvor er jeg dog glad for at du ser på familie som jeg gør. Kærlighed må og skal være det vigtigste.
   Rigtig god dag! 🙂

   De bedste hilsner
   Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts

Pursuing fatherhood

For Alex and his wife, it was not easy to become the family they had always dreamed of. This came as a shock to both of them. Alex shares the male perspective of infertility and parents of a donor conceived child. He shares his experiences openly and honestly on Instagram.

Sperm donation in Denmark

What is important for Danish sperm donors? Compensation, trust, and relationships are in focus in the project I just wrote as a conclusion to my education as a nurse.

Er du donorbarn?

Are you a donor child?

I am in favor of enlightenment, but on this subject it is still sparse. That is why I very much support projects that can make us all a little wiser about our experiences and experiences as donor children.

Kan vi droppe politikken for en stund?

Can we drop the policy for a while?

First of all, it is important for me to say that everything I do is not with a political perspective. What drives me is the same thing that drives me as a nurse, namely caring for others and the desire to help and, at times, a little naive, hopefully make a difference.

Et unika

A unique - Secrets that make us unique.

Secrets that make us unique. I was not like everyone else, I was unique and unique was something good. One of the things my parents, to my great luck, succeeded in was making me feel really special.

English (UK)