Familien som begreb

I lyset af de seneste dages tragiske begivenheder, minder jeg mig selv om at huske at være taknemmelig for mig og min familie.

Familien er noget der altid har været der. Man glemmer let at sætte pris på det, lige indtil man mister eller ikke selv kan stifte en.

Er blod i virkeligheden tykkere end vand?

Jeg interesserer mig for begrebet familie. Hvad er en familie og hvem er en del af den? Hvad skal der til for at man må kalde sig en familie og hvor meget betyder biologi i forhold til følelser?

I dag findes der kernefamilier, sammebragte familier, solo mødre, 2 mødre eller fædre, regnbuefamilier, familier hvor børnene er adopteret, familier med plejebørn og mange flere..
Listen er lang, men hvad definerer en familie i dagens danmark?

En hurtig google søgning gav følgende

En familie er en en gruppe af enkeltpersoner der fortrinsvis forenes gennem slægtskab – både biologisk og gennem ægteskab.

Nøgternt set, som eksempelvis fra et socialantropologisk synspunkt, har familien både biologiske og sociale funktioner:
– Forplantning, at producere efterlevende og sikre slægtens fortsættelse.
– Socialisering, familien giver børnene den grundlæggende opdragelse og belærer dem om samfundets normer.

På mange måder synes jeg, at det er en meget gammeldags familieanskuelse at beskrive det som bestående af biologi og slægtskab. Egentlig kommer ordet familie af det latinske husstand, hvilket dækker over alle som bor i huset. Måske skal vi finde mere tilbage til denne definiton.

Hvad betyder familiebegrebet for dig?

For mig er familie mere følelser end biologi. Nok deler jeg ikke biologi med alle i min familie, men i mit hjerte er de 110% min familie. Biologien spiller ingen rolle og jeg elsker dem højt. Jeg fortæller dem det ikke ofte nok, men i dag vil jeg huske det.

Husker du at fortælle din familie at du elsker dem? Det er så vigtigt både for dig selv og for dem. Man ved aldrig hvad morgendagen bringer og det kan aldrig siges for meget.

Kærlighed herfra – Emma


Læs også oplægget de blanke felter hvor jeg skriver om genetik og at ligne sin familie – Klik Her

Related Articles

Emma Grønbæk Donorbarn

Hvem er jeg?

Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv.
Mit navn er Emma, jeg er 24 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger.

Read More
Emma Grønbæk Donorbarn

Hvem er jeg?

Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv.
Mit navn er Emma, jeg er 24 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger.

Read More

Tabu

Først og fremmest har der i mange år været store hemmeligheder forbundet med donorbørn. Særligt hvis man i familien har ventet med at fortælle det til barnet. Venner og familie har måske kendt sandheden og har været bange for at afsløre den store hemmelighed.

Read More
Dansk