Fokus på donorbørn

For mig er det vigtigt at skabe fokus omkring både donorbørn, donorer og de anderledes familiekonstellationer som er opstået, som følge af muligheden for at få børn ved hjælp af en donor.

Det er nu efterhånden noget tid siden at jeg har skrevet et blogindlæg. Dette skyldes en del arbejde med en masse andre projekter. Projekter som jeg glæder mig utrolig meget til at afsløre, forhåbentlig inden længe! 

Hvorfor er det vigtigt? 

Dette spørgsmål har jeg stillet mig selv en del gange på det sidste. Hvorfor er det vigtigt for mig at sprede mit budskab og skabe fokus omkring donorbørn?

For mig er det vigtigt at skabe fokus omkring både donorbørn, donorer og de anderledes familiekonstellationer som er opstået, som følge af muligheden for at få børn ved hjælp af en donor. Det er vigtigt for mig fordi jeg ved, at det for de fleste er en både stor men også utrolig svær beslutning. En beslutning som ofte er forbundet med mange følelser og utallige tanker. Min drivkraft har derfor fra starten været at dele viden og erfaring, som andre kan finde støtte i. 
Det glæder mig derfor hver gang jeg modtager beskeder fra folk derude, som har læst mine tanker og erfaringer og formået at bruge dem i deres eget liv. Enten som en ide til et nyt tiltag eller blot som en støtte når tvivlen har meldt sig. Bliv endelig ved med at skrive! 


En anden drivkraft jeg har fundet, er oplysning. Da donorbørn endnu er et forholdsvist nyt fænomen, er det et emne hvor viden er sparsom. 
Jeg oplever dog at det er et emne folk ofte har en holdning til og gerne ytre sig om. 
Jeg går utrolig meget ind for åben debat og plads til at være uenige. Jeg mener dog også at man bør sætte sig ind i de ting man ytre sig om. Med sparsom viden og en stadig stor mangel på erfaringer tilført en smule tabu, er dette lettere sagt end gjort. 
Jeg håber derfor at min åbenhed kan bidrage med en smule viden og erfaringer til emnet. 
Derfor gør det mig også utrolig glad, at jeg i den seneste tid er blevet kontaktet til svar på spørgsmål og interviews mm. Det glæder mig at folk er nysgerrige, interesserede og åbne overfor emnet. 

Dog er det ikke altid folk er positive omkring min opfattelse af at være donorbarn. Læs også; Uenig eller Ej

Del blogindlæg:

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

En reaktion

  1. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and the rest of the site is also very good. Cristi Enos Jdavie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Related Posts

Forfølger faderskab

For Alex og hans kone var det ikke let at blive den familie, de altid havde drømt om. Dette kom som et chok for dem begge. Alex deler det mandlige perspektiv af infertilitet og forældre til et donor undfanget barn. Han deler sine erfaringer åbent og ærligt på Instagram.

Sæddonation i Danmark

Hvad har betydning for de danske sæddonorer? Kompensationer, tillid, og relationer er i fokus i det projekt jeg netop har skrevet som afslutning på min uddannelse til sygeplejerske.

Er du donorbarn?

Er du donorbarn?

Jeg går ind for oplysning, men på dette emne er den endnu sparsom. Derfor bakker jeg utrolig meget op om projekter, der kan gøre os alle sammen lidt klogere på vores erfaringer og oplevelser som donorbørn.

Kan vi droppe politikken for en stund?

Kan vi droppe politikken for en stund?

Først og fremmeste er det vigtigt for mig at sige, at alt det jeg laver, ikke er med et politisk perspektiv. Det der driver mig, er det samme som driver mig som sygeplejerske, nemlig omsorg for andre og lysten til at hjælpe og, til tider lidt naivt, forhåbentlig gøre en forskel.

Et unika

Et unika – Hemmerligheder som gør os unikke.

Hemmerligheder som gør os unikke. Jeg var ikke ligesom alle andre, jeg var unik og unik var noget godt. En af de ting mine forældre, til mit store held, lykkedes med var at få mig til at føle mig virkelig særlig.

Dansk