Fokus på donorbørn

Det er nu efterhånden noget tid siden at jeg har skrevet et blogindlæg. Dette skyldes en del arbejde med en masse andre projekter. Projekter som jeg glæder mig utrolig meget til at afsløre, forhåbentlig inden længe! 

Hvorfor er det vigtigt? 

Dette spørgsmål har jeg stillet mig selv en del gange på det sidste. Hvorfor er det vigtigt for mig at sprede mit budskab og skabe fokus omkring donorbørn?

For mig er det vigtigt at skabe fokus omkring både donorbørn, donorer og de anderledes familiekonstellationer som er opstået, som følge af muligheden for at få børn ved hjælp af en donor. Det er vigtigt for mig fordi jeg ved, at det for de fleste er en både stor men også utrolig svær beslutning. En beslutning som ofte er forbundet med mange følelser og utallige tanker. Min drivkraft har derfor fra starten været at dele viden og erfaring, som andre kan finde støtte i. 
Det glæder mig derfor hver gang jeg modtager beskeder fra folk derude, som har læst mine tanker og erfaringer og formået at bruge dem i deres eget liv. Enten som en ide til et nyt tiltag eller blot som en støtte når tvivlen har meldt sig. Bliv endelig ved med at skrive! 


En anden drivkraft jeg har fundet, er oplysning. Da donorbørn endnu er et forholdsvist nyt fænomen, er det et emne hvor viden er sparsom. 
Jeg oplever dog at det er et emne folk ofte har en holdning til og gerne ytre sig om. 
Jeg går utrolig meget ind for åben debat og plads til at være uenige. Jeg mener dog også at man bør sætte sig ind i de ting man ytre sig om. Med sparsom viden og en stadig stor mangel på erfaringer tilført en smule tabu, er dette lettere sagt end gjort. 
Jeg håber derfor at min åbenhed kan bidrage med en smule viden og erfaringer til emnet. 
Derfor gør det mig også utrolig glad, at jeg i den seneste tid er blevet kontaktet til svar på spørgsmål og interviews mm. Det glæder mig at folk er nysgerrige, interesserede og åbne overfor emnet. 

Dog er det ikke altid folk er positive omkring min opfattelse af at være donorbarn. Læs også; Uenig eller Ej

Related Articles

Emma Grønbæk Donorbarn

Hvem er jeg?

Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv.
Mit navn er Emma, jeg er 24 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger.

Read More
Emma Grønbæk Donorbarn

Hvem er jeg?

Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv.
Mit navn er Emma, jeg er 24 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger.

Read More

Tabu

Først og fremmest har der i mange år været store hemmeligheder forbundet med donorbørn. Særligt hvis man i familien har ventet med at fortælle det til barnet. Venner og familie har måske kendt sandheden og har været bange for at afsløre den store hemmelighed.

Read More