Hvem er jeg?

Lidt om mig 

Som introduktion til denne blog vil jeg fortælle lidt om mig selv. 
Mit navn er Emma, jeg er 24 år. Jeg er født og opvokset i Århus med min mor og far og to yngre søstre som er tvillinger. Jeg læser lige nu til sygeplejerske og er halvvejs igennem uddannelsen. 
Og når ja så er jeg donorbarn. 
Jeg har altid vidst at jeg var donorbarn, og det har været noget jeg har fortalt åbent om siden jeg var helt lille. Min mor siger at jeg altid har følt at jeg havde en oplysningspligt hvad det angår. Måske har hun ret. I hvert fald er det netop det jeg vil fortælle om på denne blog. 

Hvorfor jeg laver denne blog 

Det begyndte for et års tid siden, hvor en veninde spurgte mig om min oplevelse af og erfaringer med det at være donorbarn. Hun og hendes kæreste planlagde at gøre brug af en sæddonor, men følte de stod med så mange ubesvarede spørgsmål. 

Det satte gang i mine tanker om, at andre måske kunne have gavn af at høre fra et donorbarn, hvad det har betydet i mit liv. Derfor har jeg valgt at fortælle om min opvækst og hvad det har fyldt for mig igennem livet.
Generelt synes jeg at der i vores samfund, mangler viden og positive historier om donorbørn. Medierne fremstilles et ensidigt billede af hvad sæddonationer i fertilitetsbehandling betyder, men måske er det hele ikke så sort og hvidt. 
Jeg fortæller ikke min historie som ”den rigtige” men som et indblik i, hvordan det også kan være at være donobarn.

Mine projekter 

Jeg er lige nu ved at skrive en bog om mine oplevelser og erfaringer som donorbarn. Dette er i samarbejde med Anne som er journalist. I bogen har vi inviteret eksperter fra forskellige fagområder til at deltage og den derfor en blanding af personlige erfaringer og historier. Men indeholder også gode råd fra foskerer, læger og psykologer. Mit håb for bogen er at den kan være en hjælp til kommende forældrepar som vil gøre brug af donor. Men muligvis også være en hjælp for donorbørn og donorer. 
Jeg vil gerne sprede en mere glædelig fortælling om donorbørn, og er klar til at stå frem med egne erfaringer. 

Netop i denne anledning er jeg inviteret til at tale til Cryos symposium.
Her kommer folk hele Europa som på en eller anden måde har noget med fertilitetsindustrien at gøre. Jeg skal holde et oplæg om hvem jeg er, hvad vi har gjort i min familie og hvad det har betydet for mig at min donor var anonym. Og sidde i et diskussionspanel med nogle af de andre deltagere på symposiet. 
Det er både utrolig spændende og meget angstprovokerende begge projekter, men jeg håber det kan gøre en forskel.

Det var lidt om mig, og hvorfor jeg laver denne blog. Jeg håber at du finder den spændende og at du vil følge med i fremtiden! 

Knus Emma Grønbæk 

Related Articles

Tabu

Først og fremmest har der i mange år været store hemmeligheder forbundet med donorbørn. Særligt hvis man i familien har ventet med at fortælle det til barnet. Venner og familie har måske kendt sandheden og har været bange for at afsløre den store hemmelighed.

Read More

Tabu

Først og fremmest har der i mange år været store hemmeligheder forbundet med donorbørn. Særligt hvis man i familien har ventet med at fortælle det til barnet. Venner og familie har måske kendt sandheden og har været bange for at afsløre den store hemmelighed.

Read More

Fortæl det til dit barn 

Jeg var en glad lille pige, dog med en unaturlig stor interesse for befrugtning, hvilket har ført til den tegning som nu er mit logo. En tegning jeg tegnede da jeg var 5 år gammel.

Read More