Prinsesse Petra og Prinsesseslangen – Jagten på Babydukkens Forældre

Jeg har netop læst bogen om prinsesse petra, en sød børnebog om, hvordan børn kommer til verden og om at være forældre.

Bogen Prinsesse Petra og Prinsesseslangen – Jagten på Babydukkens Forældre er en sød børnebog omhandlende Prinsesse Petra som en morgen finder en ensom babydukke i sofaen. Hun er sikker på, at den savner sine forældre, og sammen med Prinsesseslangen tager hun ud på en lang tur for at finde dem. Undervejs i deres søgen møder de flere forskellige væsner, der alle lærer prinsesserne om forskellige måder at blive til på.

Fin fortælling, som er henvender sig til anderledes familiestrukturer, hvor forældre begrebet rækker ud over den generelle opfattelse på en traditionel familie. Uden tvivl aktuel for alle mindre børn, som kan blive klogere på hvordan børn kommer til verden. Bogen er godt egnet til højtlæsning og indeholder flotte og farverige illustrationer som kan give anledning til samtal og forklaring af formering i naturen og hos mennesker.

Forfatter beskriver den som ”Bogen her er en tilblivelsesfortælling, som gør os klogere på både mælkebøttefrø, haletudser, slangeæg, gravide maver, sædceller, ægceller, sæddonation og dukkefabrikker.Vigtigst af alt handler bogen om, at forældreskab kan være mange forskellige ting, når bare kærligheden er til stede.”

Tilblivelsesfortællingen indeholder en beskrivelse af en kunstig befrugtning, hvilket er det som gør at den udskiller sig fra så mange andre børnebøger. Bestemt relevant læsning for familier som har gennemgået fertilitetsbehandling, da den kan indlede til gode snakke med barnet, om hvordan de er blevet til. 

Dertil deler bogen et syspunkt som jeg selv er stor tilhænger at og som heldigvis bliver mere og mere almindeligt, nemlig at forældreskab er kærlighed mere end alt muligt andet. Dette tydeliggøres yderligere da Petra og Prinsesseslagen til slut bliver babydukkens forældre. 

Bogen kan købes hos Saxo:

https://www.saxo.com/dk/prinsesse-petra-og-prinsesseslangen_louise-dalskov-helbo-jul_hardback_9788743027850

Del blogindlæg:

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

2 reaktioner

  1. May I simply say what a comfort to uncover a person that truly knows what they are discussing over the internet. You certainly understand how to bring an issue to light and make it important. More and more people need to read this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular because you certainly possess the gift. Jeane Elihu Beryl

  2. Hi there, just wanted to mention, I enjoyed this blog post. It was helpful. Keep on posting!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Related Posts

Ægdonation & en drøm om at blive mor

En personlig fortælling om oplevelsen af, hvordan grænsernes rykkes og følelserne løber af med en under et forløb i fertilitetsbehandling. Læs hvordan Becky og Matt’s 5 år i IVF behandling resulterede i ægdonation og 3 dejlige piger.

Forfølger faderskab

For Alex og hans kone var det ikke let at blive den familie, de altid havde drømt om. Dette kom som et chok for dem begge. Alex deler det mandlige perspektiv af infertilitet og forældre til et donor undfanget barn. Han deler sine erfaringer åbent og ærligt på Instagram.

Sæddonation i Danmark

Hvad har betydning for de danske sæddonorer? Kompensationer, tillid, og relationer er i fokus i det projekt jeg netop har skrevet som afslutning på min uddannelse til sygeplejerske.

Er du donorbarn?

Er du donorbarn?

Jeg går ind for oplysning, men på dette emne er den endnu sparsom. Derfor bakker jeg utrolig meget op om projekter, der kan gøre os alle sammen lidt klogere på vores erfaringer og oplevelser som donorbørn.

Kan vi droppe politikken for en stund?

Kan vi droppe politikken for en stund?

Først og fremmeste er det vigtigt for mig at sige, at alt det jeg laver, ikke er med et politisk perspektiv. Det der driver mig, er det samme som driver mig som sygeplejerske, nemlig omsorg for andre og lysten til at hjælpe og, til tider lidt naivt, forhåbentlig gøre en forskel.

Dansk